Linteo Utěrka na okna a zrcadla 40 x 30 cm

Linteo Utěrka na okna a zrcadla Se švédskou utěrkou Linteo na okna vám stačí pouze voda. Při jejich používání dosáhnete maximálního lesku bez použití jakýchkoli chemikálií a snižu...
24,00 Kč
S DPH 2
Počet
Skladem

Se švédskou utěrkou Linteo na okna vám stačí pouze voda. Při jejich používání dosáhnete maximálního lesku bez použití jakýchkoli chemikálií a snižujete tím i výskyt alergických onemocnění a ekzémů.

Skládají se ze dvou druhů vláken, která jsou uchycená tak, aby zadrželi co nejvíce nečistot a prachu. Vzhledem k jejich vysoké kvalitě jsou vhodné i na profesionální úklid. Tyto švédské utěrky na skla můžete používat na okna, zrcadla, sklokeramické desky a zaručí vám lesklý povrch bez otisků a skvrn.

  • Rady a informace: Před použitím vyprat. Lze prát v pračce do 90°C, doporučeno 60°C pro delší životnost. Při ručním praní doporučijeme použít mýdlový roztok. Nepoužívat aviváž, nebělit, nežehlit a nesušit v sušičce prádla. Dobrou funkci zajistí pouze čistá utěrka.
  • Materiál: 80% polyester + 20% polyamid.

Mikrovlákno:

Mikrovlákno se na trhu objevilo před několika lety jako takzvané švédské utěrky. Jde v principu o velmi jemná vlákna (méně než 1 g na 100 km délky) s průřezem ve tvaru spíše hvězdic apod. Účelem této změny je dosažení ostrého tvaru vláken pro lepší příjem drobných nečistot.

Polyaktivní mikrovlákno - vzniká spojením mikrovlákna, které má již samo o sobě výborné čistící vlastnosti, a speciální polyuretanové pryskyřice, čímž se mění jeho struktura a zvyšuje se jeho účinnost. Tím se z mikrovlákna stane bezkonkurenční čistící prostředek s velmi vysokou odolností proti opotřebení.

Utěrky se vyrábí zpravidla v poměru 20 % - 30 % polyamidu ( PAD ) a 70% - 80% polyesteru ( PES ). Jejich štěpením vzniká jejich výjimečná jemnost a rovněž dochází ke vzniku daného tvaru s množstvím kapilár, které jim dávají jejich zázračné vlastnosti. Díky tomu všemu má mikrovlákno schopnost nasát až 7mi násobek své váhy a stejně tak i vydat. Při ždímání z mikrovlákna odcházejí i nečistoty, což je činí tak výjimečným pomocníkem při úklidu.

Nesmírnou výhodou je schopnost perfektního vyždímání a tím rychlé uschnutí a zamezení množení nežádoucích mikroorganismů. Například z bavlny se dá vyždímat pouze 70% vody a 30% uvnitř stále zůstává a poté se jí zbavuje jen velmi pomalu.

Pomocí mikrovláken jsme schopni provést úklid rychle a efektivně, doslova jedním tahem. Mikrovlákno se stalo fenoménem, které je nezbytnou pomůckou pro úklid.

Důležitá pravidla při používání utěrek a hadrů z mikrovlákna:

  • mikrovlákno musí být vždy čisté
  • pohyb pouze jedním směrem
  • praní neutrálním mýdlem a dostatečný oplach
  • možnost prát i v pračkách, ale pozor na znehodnocení aviváží

O značce Linteo:

Linteo je kvalitní a důvěryhodná česká značka. Jejím hlavním posláním je usnadnit hospodyňkám a celým rodinám domácí život. Už od roku 1998 tak vyrábí hygienické výrobky jako jsou kapesníčky, toaletní papír nebo kuchyňské utěrky. Společnost vytvořila i speciální řadu Linteo Baby, která je zaměřená na maminky a děti. Výrobce a dodavatel: Melitrade a. s.

Linteo
AAAPM0303
12 ks